Startpagina Vleesvee

Veehouder Geert Demasure: ‘Maatregelen bioveiligheid centraal in bedrijfsvoering’

Veehouder Geert Demasure won 2 jaar geleden de DGZ-Bioveiligheid Award in de categorie vleesvee. “Het was voor ons de erkenning van wat al jaren centraal staat in onze bedrijfsvoering: de bioveiligheid, extern én intern. Die prijs houdt ons nu alert.”

In tijden waarin het dierenwelzijn ook hoog bovenaan de politieke agenda prijkt, staat dat aspect van bedrijfsvoering op het Van Ter Bos van Geert Demasure en Veerle Vercaemer in het West-Vlaamse Avelgem al jaren op de eerste plaats.

Dierenwelzijn uitgangspunt

“Een hoge status van dierenwelzijn heeft een zeer positieve invloed op de bioveiligheid en op de economische winst van ons bedrijf...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken