Startpagina Actueel

Waalse boeren voeren op 20 februari actie in Brussel

De Waalse landbouwfederatie FWA gaat op donderdag 20 februari actievoeren in Brussel. Dan vindt in onze hoofdstad een Europese top plaats met de Europese meerjarenbegroting 2021-2027 op de agenda.

Leestijd : 1 min

De boeren willen de Europese Raad er met hun actie aan herinneren "dat het noodzakelijk is om het gemeenschappelijk landbouwbeleid met een sterk budget te doteren", aldus FWA-voorzitster Marianne Streel.

Volgens Streel blijven de inkomsten van de Waalse boeren onder druk staan, met name die van de rundvleessector. Ze benadrukt dat er voldoende budget moet zijn om de "almaar ambitieuzere doelstellingen" van het Europese gemeenschappelijk landbouwbeleid te halen.

Belga

Lees ook in Actueel

Michael Gore: “Als het zo doorgaat, glijden we opnieuw af naar een crisis in de vleesveesector”

Vleesvee Het aantal runderslachtingen staat op een historisch laag niveau. We produceren vandaag de dag minder rundvlees dan in 1970 en als je het aan Michael Gore, afgevaardigd bestuurder van de nationale beroepsvereniging voor slachthuizen, uitsnijderijen en groothandels (Febev), vraagt is de bodem nog niet in zicht. “We kunnen deze neerwaartse trend alleen stoppen bij de basis: de boer, alsook de tussenschakels in de vleesproductieketen, moeten een eerlijke prijs ontvangen voor hun product. Dat is de impuls die we nodig hebben om de hele keten draaiende te houden.”
Meer artikelen bekijken