Startpagina Vleesvee

Nog altijd overcapaciteit in runderslachthuizen, maar regionale verschillen zijn groot

Er is vandaag nog een overcapaciteit in runderslachthuizen, maar de regionale verschillen zijn groot. Dat kan een probleem worden, zoals in de provincie Limburg. “Wie bijvoorbeeld zijn rund- of varkensvlees via de eigen hoevewinkel wil afzetten, zoekt liefst een slachthuis dichtbij huis. Maar dat aantal slachthuizen neemt af. Naar de tijd van ‘gemeentelijke slachthuizen’ gaan we echter niet meer terug”, zegt Michael Gore, woordvoerder van Febev. Dan hebben mobiele slachthuizen meer kans op slagen.

In de nasleep van het faillissement van Anlofia, de holding van de familie Verbist, en de sluiting van enkele bedrijven in de Veviba-affaire, komt er druk op de runderslachthuizen. Er is vandaag voor alle duidelijkheid geen gebrek aan zulke slachthuizen. Dat bevestigt Michael Gore, woordvoerder van Febev.

Regionale verschillen

De Federatie van het Belgische Vlees, Febev, is de nationaal erkende beroepsvereniging voor...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken