Startpagina Bedrijfsnieuws

AB Register vzw stelt Renaat Debergh aan als nieuwe voorzitter

Sinds begin 2020 nam Renaat Debergh de functie van voorzitter op in de Raad van Bestuur van AB Register vzw. Renaat volgde Yvan Dejaegher op die op 1 februari op pensioen ging.

Leestijd : 2 min

Renaat Debergh is afgevaardigd bestuurder en woordvoerder van de Belgische Confederatie van de Zuivelindustrie (BCZ). Hij is gepokt en gemazeld in de zuivelsector zowel in eigen land als op internationaal vlak.

Renaat Debergh is bestuurder in een aantal organisaties in de landbouw- en voedingswereld en heeft aldus een behoorlijke kennis van de werking van de agrovoedingscluster in een ruimere maatschappelijke context. Hij gelooft sterk in de samenwerking, zowel tussen schakels van de keten, alsook tussen sectoren onderling. In AB Register werken de varkens-, zuivel- en pluimveesector samen, om te streven naar een lager en verantwoord gebruik van antibiotica.

Renaat Debergh over AB Register: “Meten is weten. Dat geldt ook voor het gebruik van antibiotica. Op basis van de gegevens van AB Register kunnen we benchmarkrapporten opmaken die veehouders inzicht geven in zowel hun eigen gebruik van antibiotica als in hun positie tegenover de gehele sector. Een ideaal instrument om te werken aan een verdere vermindering van het AB-gebruik. Hiermee leveren de veehouders een belangrijke bijdrage aan een actueel en prangend maatschappelijk probleem, namelijk de groeiende resistentie van bacteriën tegen antibiotica.”

Over zijn nieuwe taak als voorzitter is hij duidelijk: “Bedoeling is om binnen AB Register nog intenser samen te werken met de 3 sectoren en om de aanpak van registratie nog verder te stroomlijnen en te harmoniseren. Tevens blijft de toegevoegde waarde voor de veehouders centraal staan. Verder zal ook de constructieve samenwerking met de overheid in het kader van Sanitel-Med versterkt worden.”

“De Raad van Bestuur dankt uittredend voorzitter Yvan Dejaegher voor de bezieling en de inzet waarmee hij als eerste voorzitter AB Register vzw mee heeft uitgebouwd en op de kaart gezet.”

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken