Startpagina Paarden

Sternblick de l’Our kampioen

Leestijd : 1 min

Op zaterdag 15 februari ll. was er in de Landelijke Ruiterschool in Oud-Heverlee de jaarlijkse keuring voor Haflingerhengsten. Drie driejarige hengsten hebben zich voorgesteld en kregen allen een 1A-premie met goedkeuring voor 1 jaar: Amazing Star van Beauvoorde (Liz Alvermann x Lilifee) van Gino Verplancke uit Torhout; Liz Sternenwunder, Oostenrijks import (Liz Sterndal x Cafu) van Caroline Deruytter uit Kalmthout en Win for Life van Beauvoorde (Liz Winterzauber x Domina) van Gino Verplancke uit Torhout.

Verder heeft er één nieuwe vierjarige hengst Alcanar van Frankenastate een1B-premie gekregen en werd voor 1 jaar goedgekeurd. Er waren drie 5/6-jarige hengsten: 1. Sternblick de L'Our (Bruno Ronsijn uit Voorde), 2. Liz Sterngold (Gino Verplancke uit Torhout) en 3. Liz Monet (Jason Kustermans uit Kalmthout). Bij de 7/8/9 jarigen werden er 2 goedgekeurd: 1. Liz Spielberg (Lorenzo Latiare) en 2. Liz Maximus (Gino Verplancke). Er was één hengst van 10 jaar en ouder: Liz Nostalgie die zich ook op harde bodem en in vrijheid getoond heeft. Is een Oostenrijkse import van Gino Verplancke. Tenslotte nam de 13-jarige Amore van de Waaienburghoeve (Jason Kustermans) deel aan het showprogramma. Kampioen werd Sternblick de L'Our en reserve-kampioen Liz Sterngold.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken