Startpagina Paarden

Vlaams paard naar Roemenië

‘t Elshof (Els Bonnaerens en Kevin Kools) uit Bazel-Waas bezat nog een hooikeerder voor paarden. Via 2de hands bood er zich een Roemeen aan die niet alleen interesse had in de keerder, maar ook zijn oog liet vallen op de jongste telg van ’t Elshof, nl. Jozef van ’t Elshof, veulen van Elodie van ‘t Rooiveld en Déja vu van Waardzicht. De Roemeen, die nu in België woont maar terugkeert naar zijn roots, wil er zijn land bewerken met een Belgisch trekpaard.

Leestijd : 1 min

Op ’t Elshof In Bazel staat ook de halfbroer van Jozef, Emiel van ‘t Elshof, een vierjarige zoon van Rodenbach van Diepenstein. Emiel is ondertussen vader van Kastaar van ’t Elshof, bruin jaarling hengstveulen, dat verkocht werd aan Stal Van de Vijver uit Melsele. Samen met Mieke van het Slobbengor, de moeder van Kastaar, loopt Emiel in de huifkar. Met zijn zuivere benen en gouden hart staat hij op stal tussen twee volwassen merries.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken