Startpagina Vleesvee

Nieuwe publicatie over ademhalingsproblemen bij vleesvee

Het Departement Landbouw en Visserij heeft een publicatie over ademhalingsproblemen bij vleesvee online geplaatst. Het artikel beschrijft de voornaamste resultaten uit de griepbarometer en de autopsieverslagen, waaruit blijkt dat de bacterie Mycoplasma bovis frequent voorkomt bij kalveren met griep.

Het tweede gedeelte van het artikel legt uit hoe ‘met Mycoplasma bovis geassocieerde ziekten’ kunnen worden voorkomen en bestreden.

Het thema van de ‘ademhalingsproblemen bij vleesvee’ kwam al aan bod tijdens de studieavonden ‘Praktijkinformatie voor de vleesveehouder’ die het departement in november 2016 organiseerde, in samenwerking met dr. Koen De Bleecker en drs. Jozefien Callens (Dierengezondheidszorg Vlaanderen) enerzijds en dr. Geert Hoflack (MSD Animal Health) anderzijds.

U vindt het uitgebreide...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken