Startpagina Akkerbouw

Drie nieuwe rassen industriële cichorei op de rassenlijst

De Belgische rassenlijst werd zopas uitgebreid met 3 nieuwe rassen industriële cichorei. Dat meldt het Departement voor landbouw.

Leestijd : 1 min

In onderstaande tabellen wordt een overzicht gegeven van de resultaten die deze nieuwe rassen behaalden in de officiële rassenproeven uitgevoerd door de afdelingen voor rassenonderzoek van cultuurgewassen (ILVO Plant – Merelbeke en CRA-W: Département Production végétale Gembloux) en door INAGRO (Rumbeke-Beitem) in opdracht van de Technisch Interregionale werkgroep voor de samenstelling van de Nationale rassenlijst voor landbouwgewassen.

Rassen opgenomen na 3 jaar

De proeven in 2017, 2018 en 2019 aangelegd met het oog op inschrijving van industriële cichoreirassen op de nationale rassenlijst, hebben de opname toegelaten van volgende rassen: Orchestra en Orpiment. De proeven werden aangelegd in 6 centra: zandleemstreek (4 veldproeven) en leemstreek (2 veldproeven). De resultaten van deze proeven worden weergegeven in tabellen 1 en 2.

Deze tabellen geven een overzicht van de teeltkenmerken en de opbrengsten. Bij gebruik van een cijferschaal (1-9) wijst 9 op de gunstige beoordeling van de betrokken eigenschap.

Finaal volgt een korte beschrijving van de nieuw toegelaten rassen.

Cichoreitabel 1

cichoreitabel 2

Lees ook in Akkerbouw

Meer artikelen bekijken