Startpagina Varkens

Vrachtwagen met 200 varkens belandde in sloot

Zaterdag 29 februari belandde een vrachtwagen die op weg was met 200 varkens in de gracht. De chauffeur raakte gewond, een deel van de varkens overleefde het niet. Dat meldden HLN en Het Nieuwsblad.

Leestijd : 1 min

Zaterdagochtend gebeurde er een ongeval met een vrachtwagen, geladen met 207 varkens. Door een nog onbekende reden raakte het voertuig, dat richting Maldegem reed, de weg af en kwam terecht in de gracht.

De chauffeur was gewond, maar niet in levensgevaar. Een deel van de varkens overleefde de klap niet. “Andere dieren kwamen in de gracht naast de expresweg terecht en moesten uit hun hachelijke positie bevrijd worden. De beesten werden overgeladen in twee andere vrachtwagens die in allerijl opgetrommeld waren. De chauffeur van het vrachtwagen werd voor verzorging overgebracht naar het AZ Alma in Eeklo”, stond in Het Nieuwsblad te lezen.

Naar HLN en Het Nieuwsblad

Lees ook in Varkens

Mobiele buitenstal verhoogt dierenwelzijn bij biologische varkens

Varkens Mobiele buitenstallen zien we in Vlaanderen doorgaans vooral voor vlees- of legkippen. Dankzij een nieuw stalsysteem kunnen nu ook zeugen met hun biggen buiten op de weide rondlopen. De biologische varkenshouderij De Vleterbeek uit Poperinge is volgens BioForum de eerste met zo’n mobiele buitenstal.
Meer artikelen bekijken