Startpagina Paarden

Stal van ’s Hertogendijk heeft 2 superveulens

Onlangs deed Gert Adriaenssens en Griet Oorts mee aan de vierde veulenprijskamp van VOT in Oosteeklo met twee merrieveulens: Anna van ’s Hertogendijk en Noor van de Kerkeveldhoeve. De merrieveulens werden verdeeld in 6 reeksen, waarvan 2 reeksen gewonnen werden door hun veulens. Tot hun verbazing werden ze ook beide weerhouden voor het kampioenschap, waar Anna met de titel ging lopen.

Leestijd : 1 min

Anna van ’s Hertogendijk is geboren bij Gert Adriaenssens in Stabroek uit Celeste de la Place en Mathador van de Bouwhoeve. Ze kende een moeilijke start, maar is gelukkig steeds goed blijven groeien. Een maand na Anna werd bij Gerts schoonvader Walter Oorts in Pulderbos het merrieveulen Noor van de Kerkeveldhoeve geboren uit Bernadet van ’t Camillenhof en Uniek van de Zaaidijk. Honderd dagen later verhuisde Noor naar Stabroek om samen met Anna in opfok te gaan. “Het zijn twee totaal verschillende veulens, zowel qua uiterlijk als karakter, waaraan we als gezin veel plezier beleven”, aldus Gert.

Op de veulenprijskamp te Lummen kwamen de veulens voor het eerst buiten en Anna werd al meteen kampioene. In Gerwen behaalden beide veulens een tweede plaats in hun reeks; Anna stond vlak achter de latere dagkampioene Femm van ’t Dorp, die ze in Oosteeklo nipt wist te kloppen.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken