Startpagina Economie

Grote landbouwevenementen afgeblazen

Diverse grote evenementen in de landbouw worden afgeblazen. Meldde eerder de werktuigenbeurs in Sint-Truiden al de deuren gesloten te houden, nu volgen het Forum for the Future of Agriculture (FFA) in Brussel en de Dutch Poultry Expo in Nederland. De reden ligt in de verspreiding van het coronavirus.

Leestijd : 2 min

De FFA is eigenlijk de grootste jaarlijkse ontmoeting van mensen uit de landbouw, agribusiness, politiek en beleid. Het evenement gaat jaarlijks door in The Square, in Brussel, met 3.000 tot 4.000 mensen. Het is een initiatief van de Europese organisatie voor grondbezitters, ELO, en Syngenta, dat zaden en gewasbeschermingsmiddelen maakt.

De organisatie verwijst naar de lokale overheid, die indoor-evenementen met 1.000 mensen of meer verbiedt. Dit jaar zou het evenement op 31 maart plaatsvinden. Keynote-speaker was dit jaar António Guterres, de secretaris-generaal van de VN. De organisatie zegt te kijken naar mogelijkheden om FFA toch levend te houden dit jaar, mogelijk met een ander evenement of met online presentaties.

Ook de Dutch Poultry Expo in Hardenberg, in Oost-Nederland, gaat niet door. Het is wellicht de grootste pure pluimveebeurs in de Lage Landen. De beurs stond gepland voor 17 en 18 maart. De beurs wordt verzet naar 9 en 10 juni. Niet omdat de overheid het verbood. “Wij vinden het op dit moment maatschappelijk niet verantwoord om een beurs in de pluimveesector doorgang te laten vinden”, aldus Lucas van ’t Hof van organisator Easyfairs.

“Het coronavirus houdt ons allemaal in de greep. Gezien de onvoorspelbaarheid en onvermijdelijkheid van dit virus dat buiten de controle van Easyfairs valt, hebben wij specifiek voor Dutch Poultry Expo besloten om het event te verplaatsen. Het besmettingsrisico is te hoog voor onze exposanten en bezoekers in de pluimveesector, waardoor ook de zorg voor de dieren in gevaar komt. Het verplaatsen van het event wordt gesteund door onze partners en de pluimveesector.”

Jan Cees Bron

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken