Startpagina Paarden

Hengstenkeuring Belgian Highland pony

Op de hengstenkeuring van de Highland pony zagen we volgende hengsten: Chapelhill Lewis van Pierre Scholtes en Hemarie Columbus van Guido van Dyck uit Broechem.

Leestijd : 1 min

De driejarige Lewis is een vriendelijke pony met mooie verhoudingen. Hij heeft correcte beenstanden, sterke hoeven en droog beenwerk. Hij kon de jury charmeren met zijn vlotte beweging. Hij heeft een tactmatige en zeer ruime stap. We zagen een gedragen draf met oprichting en souplesse.

De vierjarige Columbus charmeerde met zijn typische rasuitstraling. Hij heeft een sprekend hoofd en mooie compacte verhoudingen. Het is voor zijn leeftijd een stevige pony die goed meewerkt tijdens de beweging.

De jury concludeerde dat Lewis hoog scoorde op beweging en Columbus eerder op rastype. Omdat de beweging primeert werd Lewis eerst geplaatst en kreeg Columbus de tweede plaats. Beide hengsten lieten zich goed zien en kregen hun welverdiende dekvergunning. Juryleden van dienst waren Monique Beullens (voorzitter), Alexandra De Caluwe en Liesbeth Olyslaegers.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken