Startpagina Paarden

Vlaamse paarden naar India

Na het vertrek van één Vlaams Paard naar India (najaar 2019) werden recent vanuit Stal Talpe in Komen nog 3 Vlaamse paarden naar India geëxporteerd.

Leestijd : 1 min

Het betreft de bij Philip Vandeghinste in Koolkerke gefokte 2,5 jarige hengst, de roodvos Xeron van ’t Kaleihof, die op de jeugdprijskamp te Torhout de reeks won bij de jonge hengsten. Hij kan met zijn 1m92 als waardig ambassadeur voor het ras worden beschouwd. Er zijn ook twee merries vertrokken: de 5-jarige Vera, gefokt in de stallen van Geert Tack uit Izegem. Deze Rieck’s Marcus T dochter is drachtig van kampioenhengst Circle Y Ricky’s Max. Er is ook de 8-jarige Suzy van Belle Rick’s Marcus T dochter) uit de Franse stal Ferme Beck. Zij is de moeder van het kampioen hengstveulen tijdens de veulenprijskamp. Zo vertrekken enkele kwalitatieve paarden naar India om het ras daar te promoten.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Grégory Wathelet lanceert België in de Wereldbeker

Paarden Het was op de tanden bijten op zondagnamiddag 4 november tijdens de wereldbekermanche jumping op Equita Lyon. Het publiek hoopte op een zege in eigen rangen van Julien Epaillard, maar Grégory Wathelet stak hem de loef af… met brio en met Bond, Jamesbond!
Meer artikelen bekijken