Startpagina Paarden

Vlaamse paarden naar India

Na het vertrek van één Vlaams Paard naar India (najaar 2019) werden recent vanuit Stal Talpe in Komen nog 3 Vlaamse paarden naar India geëxporteerd.

Leestijd : 1 min

Het betreft de bij Philip Vandeghinste in Koolkerke gefokte 2,5 jarige hengst, de roodvos Xeron van ’t Kaleihof, die op de jeugdprijskamp te Torhout de reeks won bij de jonge hengsten. Hij kan met zijn 1m92 als waardig ambassadeur voor het ras worden beschouwd. Er zijn ook twee merries vertrokken: de 5-jarige Vera, gefokt in de stallen van Geert Tack uit Izegem. Deze Rieck’s Marcus T dochter is drachtig van kampioenhengst Circle Y Ricky’s Max. Er is ook de 8-jarige Suzy van Belle Rick’s Marcus T dochter) uit de Franse stal Ferme Beck. Zij is de moeder van het kampioen hengstveulen tijdens de veulenprijskamp. Zo vertrekken enkele kwalitatieve paarden naar India om het ras daar te promoten.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Tegen een dubbele wereldtitel is geen kruid gewassen

Paarden Een grote verrassing is de uitslag van de Landbouwleven Paard van het Jaar-verkiezing, editie 2022, niet. Ondanks de stevige concurrentie leek het immers reeds op voorhand een uitgemaakte zaak dat de BWP’er King Edward met deze bekroning aan de haal zou gaan.
Meer artikelen bekijken