Startpagina Akkerbouw

Vlaams-Brabanders gaan 73 ha bloemen voor bijen zaaien

De (honing)bij is de belangrijkste bestuiver van fruit, tuinbouwgewassen en wilde planten. Daarom zetten de provincie Vlaams-Brabant, 41 gemeenten en de Regionale Landschappen zich in om, samen met de Vlaams-Brabanders, mee te helpen aan het overleven van de bij in deze regio.

"Om (honing)bijen in stand te houden zijn bloemen nodig, veel bloemen”, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw. “In onze verstedelijkte omgeving en strakke tuinen komen die steeds minder voor. Stuifmeelrijke bloemen zijn immers de ideale maaltijd voor bijen. Wie een bloemenakker zaait kan zelf genieten van kleurrijke bloemenpracht en helpt hiermee de bijen overleven. Nu het sociale leven is stil gevallen door het coronavirus hebben onze inwoners wat meer tijd om plaats te voorzien voor deze bloemen in hun tuin”.

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Akkerbouw

Op één na natste lente sinds 1833

Akkerbouw De afgelopen lente is, met 285,2 mm regenval, de op één na natste geweest sinds het begin van de waarnemingen in 1833. Alleen 1965, toen er 299,7 mm viel, was natter, blijkt uit het klimatologisch seizoenoverzicht van het KMI. Opvallend is ook dat de gemiddelde minimumtemperatuur nooit eerder zo hoog lag.
Meer artikelen bekijken