Startpagina Covid 19

Boerenbond bedankt land- en tuinbouwers met een ‘Dikke merci’

Vanaf 26 maart pakt Boerenbond uit met een solidariteitscampagne die paginagroot in 7 Vlaamse kranten zal verschijnen. Hiermee wil Boerenbond de duizenden land- en tuinbouwers ondersteunen die dag en nacht ijveren – tijdens en na de coronacrisis – voor ons voedsel.

Leestijd : 2 min

Boerenbond voorzitter Sonja De Becker deelt ook een bemoedigende videoboodschap aan de land- en tuinbouwers. “Terwijl heel ons land ‘in zijn kot’ blijft, zijn onze Vlaamse boeren en tuinders 24/7 in de weer om de voedselproductie te garanderen en om ervoor te zorgen dat de mensen kunnen genieten van lekker en voldoende voedsel.”, verklaart Sonja De Becker, voorzitter van Boerenbond ook in een persbericht. “Dit is een opmerkelijke prestatie van onze boeren en niet zonder uitdagingen in de huidige context van coronamaatregelen. Dikke merci daarvoor!”

Je kan deze videoboodschap op deze link bekijken.

De advertentie verschijnt op donderdag 26 maart in De Gazet van Antwerpen, De Morgen, De Standaard, Het Belang van Limburg, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad. Op vrijdag 27 maart staat de advertentie in De krant van West-Vlaanderen.

Deze campagne is voor de organisatie tegelijk een oproep naar de Vlamingen om het harde werk van de lokale boeren en tuinders te waarderen, nu meer dan ooit. Boeren zorgen voor jou. Hoe kan jij zorgen voor de boeren? Simpel, koop lokale land- en tuinbouwproducten. Het zijn producten van topkwaliteit. En teken het manifest van de #Boerentrotsbeweging op www.boerentrots.be.

BBdikkemerciklein (2)

Oproep voor verkoop van Belgische producten

In het editoriaal van Boer&Tuinder roept De Becker trouwens op tot samenwerking binnen de agro-voedingsketen. “Mekaar samen recht houden, daar komt het op aan.” Ook de supermarkten moeten volgens de voorzitter een duit in het zakje doen. “Ze doen goede zaken deze dagen, maar ik vraag hen uitdrukkelijk om dit te doen met Belgische producten. Het is een schande dat supermarkten op dit moment bloemen en planten van elders verkopen en het Belgische topproduct van onze siertelers links laten liggen.” Een ander voorbeeld betreft de aardappelsector die, wegens de sluiting van de horeca, geconfronteerd wordt met een plotse daling van de vraag naar en de prijs van bepaalde aardappelspecialiteiten. De Becker vraagt in dit verband dat Belpotato, het overlegorgaan voor de Belgische aardappelteelt en -handel, zich hierover dringend beraadt.

Belga

Lees ook in Covid 19

Meer artikelen bekijken