Startpagina Paarden

Voorzitter Tijl Delahaye: meer vraag dan aanbod

Tijl Delahaye (1980) woont in Rendeux, in de provincie Luxemburg, en is opgegroeid tussen de Fjorden. Onlangs werd hij de nieuwe voorzitter van het Belgisch Fjordenstamboek. We stelden hem de vraag: Wat vind jij belangrijk om nu aan te werken?

Leestijd : 1 min

“Ik wil me samen inzetten om de Fjord weer een plaats te geven in de paardenwereld. De Fjord in een familiepaard bij uitstek waarmee ook kan deelgenomen worden aan wedstrijden. Je moet weten: met zijn gemoedelijk karakter en uithoudingsvermogen is de Fjord een multifunctioneel paard.”

De Fjord heeft een hele weg afgelegd: van veelzijdig werkpaard (in de bergen, bij het leger en op de boerderijen) tot recreatiepaard zoals wij het nu kennen.

Onlangs nam het stamboek deel aan Flanders Horse Expo in Gent. Daarover vertelde Tijl: “We kregen positieve feedback. Er was vooral veel vraag naar geleerde Fjorden. De fokkerij stond de voorbije jaren op een laag pitje. Er is een terugval geweest en de voorraad is uitgeput. Vandaar dat de vraag groter is dan het aanbod. Het biedt wel perspectief voor de toekomst”, aldus de nieuwe voorzitter.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken