Voldoende aanvoer van nevenstromen is uitdaging voor diervoederindustrie

Katrien D’hooghe (BFA):  Er zijn voor de diervoedersector heel wat uitdagingen: de beschikbaarheid van beschermingsmateriaal voor personeel, de continuïteit van de grondstofstromen en afzetmarkten, de logistieke keten die onder druk komt te staan, de essentiële dienstverlening verzekeren.
Katrien D’hooghe (BFA): Er zijn voor de diervoedersector heel wat uitdagingen: de beschikbaarheid van beschermingsmateriaal voor personeel, de continuïteit van de grondstofstromen en afzetmarkten, de logistieke keten die onder druk komt te staan, de essentiële dienstverlening verzekeren. - Foto: LV

De coronapandemie heeft ook op de diervoedersector een grote invloed. “Vooreerst hebben de noodmaatregelen die door de Nationale Veiligheidsraad werden genomen, een invloed op onze bedrijven en hun werknemers”, zegt Katrien D’hooghe, directeur van BFA, de Belgische koepel van meng- en diervoederbedrijven. “Onze sector is immers van essentieel belang voor de voedselbevoorrading. De diervoederbedrijven moeten dan ook operationeel kunnen blijven. Daar zijn in de eerste plaats mensen voor nodig.”

...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent