Startpagina Paarden

Voorzitter Johan Lateur ‘Meer vraag naar miniatuurezels’

Sinds twee jaar is Johan Lateur (°1972) uit Oosterzele voorzitter van het Stamboek ‘De Belgische Ezel Vrienden’. Elf jaar geleden kwam hij hiermee in contact en heeft hij één ezel geïmporteerd uit Amerika. Momenteel staan er in Oosterzele 13 ezels, waarvan 3 gekeurde hengsten, 1 hengstveulen en 9 merries.

Leestijd : 1 min

De meeste liefhebbers en fokkers nemen deel aan wedstrijden en geplande wandelingen. Sommigen gaan ook met de Belgische Ezel Vrienden op weekend. De laatste jaren worden type 1, de miniatuurezels (tot 92 cm), meer en meer gewenst ten nadele van de andere types: 2 van 92 tot 104 cm, 3 van 105 tot 119 en 4 vanaf 1m20 (vooral de Poitou ezels). Dit is een evolutie zoals bij de Shetland pony. Hoogtepunten voor het stamboek zijn: jaarmarkt in Nijlen, paardenmarkt Torhout, Agricultura Alden Biesen, hengstenkeuring Battice, omdat er veel fokkers in Wallonië wonen. Hopelijk strooit het coronavirus niet te veel roet in het eten.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Grégory Wathelet lanceert België in de Wereldbeker

Paarden Het was op de tanden bijten op zondagnamiddag 4 november tijdens de wereldbekermanche jumping op Equita Lyon. Het publiek hoopte op een zege in eigen rangen van Julien Epaillard, maar Grégory Wathelet stak hem de loef af… met brio en met Bond, Jamesbond!
Meer artikelen bekijken