Startpagina Paarden

Buiten paardrijden terug toegelaten voor paardenwelzijn

Buiten paardrijden wordt opnieuw toegelaten ‘enkel voor het welzijn van het dier’. Dat zou de Nationale Veiligheidsraad woensdag 15 april hebben beslist, zo zegt DéFI vandaag. De Franstalige partij zit mee in de Brusselse regering en heeft er onder meer de portefeuille Dierenwelzijn.

Leestijd : 1 min

Volgens DéFI zal het weer toegelaten worden om buiten paard te rijden "alleen voor het welzijn van het dier". Ruiters zouden zich daarbij maximaal per twee mogen verplaatsen.

Het Crisiscentrum wil de versoepeling niet bevestigen en verwijst naar de publicatie op vrijdag 17 april van een ministerieel besluit met de nieuwe maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad. Woordvoerder Yves Stevens benadrukt dat de huidige regels van kracht blijven zolang de versoepeling niet aan bod komt in het ministerieel besluit.

Volgens de huidige regels is paardrijden enkel toegestaan op de eigen weide of piste, of in bepaalde gevallen op een eigen paard in de manege. Ritten buiten zijn verboden.

Belga

Lees ook in Paarden

Dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal

Paarden In de trekpaardenwereld zijn het meestal dezelfde stallen die de voorpagina’s inpalmen. Daarom is het goed dat we eens een bezoek brengen aan de minder bekende fokkers, die toch in stilte onversaagd proberen te fokken volgens hun eigen manier van denken en doen. Zo kwamen we terecht bij dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal, dicht bij Oudenaarde.
Meer artikelen bekijken