Startpagina Paarden

Buiten paardrijden terug toegelaten voor paardenwelzijn

Buiten paardrijden wordt opnieuw toegelaten ‘enkel voor het welzijn van het dier’. Dat zou de Nationale Veiligheidsraad woensdag 15 april hebben beslist, zo zegt DéFI vandaag. De Franstalige partij zit mee in de Brusselse regering en heeft er onder meer de portefeuille Dierenwelzijn.

Leestijd : 1 min

Volgens DéFI zal het weer toegelaten worden om buiten paard te rijden "alleen voor het welzijn van het dier". Ruiters zouden zich daarbij maximaal per twee mogen verplaatsen.

Het Crisiscentrum wil de versoepeling niet bevestigen en verwijst naar de publicatie op vrijdag 17 april van een ministerieel besluit met de nieuwe maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad. Woordvoerder Yves Stevens benadrukt dat de huidige regels van kracht blijven zolang de versoepeling niet aan bod komt in het ministerieel besluit.

Volgens de huidige regels is paardrijden enkel toegestaan op de eigen weide of piste, of in bepaalde gevallen op een eigen paard in de manege. Ritten buiten zijn verboden.

Belga

Lees ook in Paarden

Trekpaardenkeuring op 1 april te Evergem

Paarden Op Paasmaandag 1 april ging traditiegetrouw een trekpaardenkeuring door te Evergem, ingericht door het jaarmarktcomité Evergem, geflankeerd door de families De Brabander en Van Hoorebeke.
Meer artikelen bekijken