Startpagina Economie

Advocate wordt nieuwe directeur Boeren op een Kruispunt

Advocate Els Verté wordt vanaf september de nieuwe directeur van de vzw Boeren op een Kruispunt. Door haar opleiding, dagdagelijkse praktijkervaring met mensen in moeilijkheden, haar lesgeverscapaciteiten en sociale vaardigheden is ze volgens het bestuur van de vzw de juiste kandidaat voor deze functie.

Leestijd : 2 min

In februari 2020 nam Boeren op een Kruispunt afscheid van directeur Riccy Focke, die meer dan 13 jaar de organisatie leidde. Na 28 jaar aan het werk te zijn als advocaat, kijkt Els naar eigen zeggen uit naar de nieuwe uitdaging. Verté zegt als West-Vlaamse affiniteit te hebben met de landbouw, al is ze geen boerendochter. “Ik werd in mijn jeugd omringd met boerderijen en mijn vader werkte in de landbouwwereld. Dan krijg je het wel voor een stuk mee. Ik trek me het lot van boeren ook aan. Ze doen grote inspanningen maar hebben het vaak niet gemakkelijk.”

Maar haar nieuwsgierigheid en leergierigheid zullen er volgens het bestuur voor zorgen dat ze snel de uitdagingen in de sector leert kennen. Verté runt haar eigen advocatenkantoor in Gent en ruilt haar job nu in voor de directeursfunctie. “Na 28 jaar was ik toe aan een carrièreswitch. De vacature van directeur bij vzw Boeren op een Kruispunt had meteen mijn interesse gewekt. Bij boeren komt geestelijke problematiek ook vaak samen met economische tegenspoed. Er is altijd meer aan de hand, het is altijd een kluwen.”

Els was ook 20 jaar schuldbemiddelaar, vertegenwoordiger van de Gentse schuldbemiddelaars bij de rechtbank en AVAS en gaf vormingen bij vzw Steunpunt Mens en Samenleving. In de lokale politiek is ze actief voor CD&V.

Dirk Lips, voorzitter vzw Boeren op een Kruispunt: “We willen van deze gelegenheid gebruikmaken om nogmaals onze waardering en erkentelijkheid uit te spreken voor de jarenlange inzet en de deskundigheid waarmee Riccy Focke sinds de oprichting van de vzw deze opdracht heeft ingevuld. We zijn ervan overtuigd dat we met Els een goede opvolger gevonden hebben.” De raad van bestuur kijkt er dan ook naar uit om Els te mogen verwelkomen.

Lees ook in Economie

Meer artikelen bekijken