Startpagina Paarden

Droomafscheid voor Casall

Leestijd : 1 min

Op de manche van de Global Champions Tour in Hamburg nam de Holsteiner hengst Casall (v. Caretino) met een knalprestatie afscheid van de sport

Het Duitse publiek kreeg waarvan het gedroomd had. Onder het zadel van Rolf Goran Bengsston haalde de topper het in een barrage van vier andere combinaties. In een tijd van 42:69 bleek Casall andermaal de sterkste in die barrage. Met een cheque van 99.000 euro kon het afscheid niet sterker

Harrie Smolders en Don VHP Z (v. Diamant de Semilly) werden in 45:13 seconden tweede. Christian Ahlmann en de BWP'er Epleaser van 't Heike (v. For Pleasure) vervolledigden het podium.

Yuri Mansur en Babylotte (v Dollar du Murier) eindigden als vierde en Laura Klaphake op Catch me if you can (v. Catoki) mocht zich als vijfde opstellen.

Onze landgenoten waren verdienstelijk maar konden niet doorstoten tot de eindstrijd. Eén springfout in het basisparcours verhinderde dat. Olivier Philippaerts werd met H&M Cabrio van de Heffinck (v. Cassini) tiende en Gregory Wathelet volgde met Iron Man van de Padenborre (v. Darco) op plaats elf. Het leverde hen respectievelijk nog 6.000 en 3.000 euro op.

Etienne Van Muylem

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken