Startpagina Bedrijfsnieuws

Amazone tevreden over resultaten 2019, gerust over 2020

Amazone heeft in boekjaar 2019 een omzet geboekt van 467 miljoen euro. Dat is 3% minder dan in recordjaar 2018, maar nog altijd meer dan het uitstekende verkoopjaar 2017. Het management is dan ook tevreden, en wijst daarbij op de 2 opeenvolgende droge zomers en handelsconflicten die wereldwijd spelen. Voor 2020 is men voorzichtig optimistisch.

Leestijd : 2 min

De 2 topmannen van het Duitse familiebedrijf, Christian en Justus Dreyer, spreken in een verklaring vertrouwen uit in de toekomst, ondanks de uitdagingen die de coronacrisis met zich mee brengt. “Ook onder de momenteel extreem moeilijke randvoorwaarden zijn we erin geslaagd het eerste kwartaal 2020 op een hoog omzetniveau af te sluiten.”

Het bedrijf leunt sterk op de export. Zo’n 80% van haar export is uit het buitenland afkomstig. Het bedrijf verkocht goed in Duitsland, haar eerste afzetmarkt, maar ook in het belangrijke Rusland. Daarnaast is men tevreden over de verkopen in onder meer Frankrijk, Polen en Nederland. Het bedrijf opende nieuwe verkooplocaties in Engeland en Hongarije, die uitgerust zijn met onder meer trainings- en expositieruimtes.

Hoofddoelen in coronatijden

Naast het consequent naleven van beschermingsmaatregelen, blijven productie, uitlevering en dienstverlening de focus hebben van het bedrijf. “Agrarisch ondernemers en loonwerkers hebben onze machines dringend nodig voor de teelt van voedsel en daarmee voor onze voedselzekerheid. Negatieve effecten veroorzaakt door de coronapandemie of extreme weersomstandigheden kunnen in het verdere verloop van 2020 echter niet worden uitgesloten”, laten de directeuren weten.

De orderportefeuille is volgens Amazone bijzonder goed gevuld. Amazone heeft op veel gebieden een hoge mate van verticale integratie en kan gedeeltelijk putten uit eigen voorraden. Dat helpt want veel bedrijven zien hun onderdelen maar moeizaam door komen, omdat fabrieken van toeleveranciers geheel of gedeeltelijk zijn gesloten, of de logistiek maar niet op gang komt.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken