Startpagina Economie

Colruyt: 330 melkveehouders leggen melkplas voor 5 jaar vast

330 melkveehouders krijgen vanaf nu binnen een project van Colruyt en Inex 5 jaar lang een vaste melkprijs van 34,76 cent per liter. De afspraken betreffen 18,5% van de melkplas van de melkveehouders, in totaal 30 miljoen liter. De producten liggen vanaf nu in de winkels van Colruyt en diens formules Okay en Spar.

Leestijd : 1 min

De melkprijs wordt met de klassieke correcties voor vet en eiwit toegepast. De voederprijs wordt geïndexeerd. Ongeveer een jaar geleden lanceerden Colruyt Group en Inex hun gezamenlijke project rond een stabiele melkprijs. Inex investeerde het laatste jaar in een nieuwe productielijn om de verhoogde volumes aan te kunnen. Een nieuwe verpakking en labels voor deze nieuwe lijn aan Boni Selection referenties werd ontwikkeld, zodat ze duidelijk herkenbaar zijn voor de klanten.

Het gaat over 13 Boni Selection referenties: 8 melkreferenties en 5 roomreferenties, waaronder Boni Selection Magere, Volle en Halfvolle melk, Boni Lactosevrije melk en Boni Selection Room. Op de verpakking van de melk staat het opschrift “Wij steunen Belgische melkboeren, en jij nu ook!” te lezen. Colruyt Group is actief in de distributie van voedingswaren en non-food in België, Frankrijk en Luxemburg, met zowat 550 eigen winkels en meer dan 580 aangesloten winkels.

Lees ook in Economie

Belgapomprijs vlakt terug af na stijging

Aardappelen Vorige week steeg de Belgapom-notering voor de eerste keer sinds februari. Deze week blijft de prijsnotering voor de rassen Fontane en Challenger dezelfde als vorige week, 400 euro/ton (zonder btw).
Meer artikelen bekijken