Startpagina Bedrijfsnieuws

Cosun wil startups met elkaar verbinden

Cosun gaat een strategisch partnerschap aan met Start-life, de Wageningse ‘incubator’ voor startups. Het idee is om innovatieve startups in de landbouw- en voedingssector met elkaar te verbinden. Het Nederlandse bedrijf achter onder meer Suiker Unie, aardappelverwerker Aviko en voederfabrikant Duynie wil leidend worden in plantaardige innovatie.

Leestijd : 1 min

Cosun heeft de ambitie om in 2030 100% plantaardig, circulair en transparant te zijn. Startups mogen gebruikmaken van de R&D-faciliteiten in het Cosun Innovatiecentrum in Dinteloord. Het bedrijf biedt ook individuele coaching aan en denkt graag mee met jonge ondernemers bij het beoordelen van de business case. Cosun denkt bedrijven te kunnen helpen met advies over hoe op te schalen en hoe de markt te benaderen.

Vanwege de coronamaatregelen is het partnerschap is door de ondertekenaars van de overeenkomst aangekondigd met een champagnetoast op afstand. Cosun kent Start-life vrij goed, omdat het al langer samenwerkt met Wageningen UR. Start-life bevindt zich op de campus en huist een serie startups die voortkomen uit de universiteit. De organisatie wordt ondersteund door de universiteit maar ook door het regionale samenwerkingsverband Food Valley, Rabobank, Limagrain en anderen.

Cosun is in ons land actief door bieten van Iscal Sugar te verwerken, en door frieten te produceren in Poperinge.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

CRV introduceert nieuwe fokwaarde voor veerkracht

Bedrijfsnieuws Fokkerijorganisatie CRV introduceert deze maand de nieuwe fokwaardeschatting veerkracht. Deze fokwaarde geeft aan hoe snel melkkoeien herstellen van een verstoring en geeft ook hun vermogen aan om weinig last te ondervinden van verstoringen. Het verschil in melkverlies tussen dochters van stieren met de hoogste en de laagste fokwaarde voor veerkracht kan oplopen tot meer dan 100 kg melk per lactatie.
Meer artikelen bekijken