Konijnenvlees blijft kampen met dalend thuisverbruik

De laatste jaren is gezond koken een echte hype. Konijnenvlees past hier perfect in.
De laatste jaren is gezond koken een echte hype. Konijnenvlees past hier perfect in. - Foto: VLAM/Lekkervanbijons.be

Konijn kampt met een verouderd imago. Een gerecht met konijn is in de ogen van veel mensen een traditioneel gerecht. Hierdoor wordt konijn in het hokje geduwd van de gerechten op ‘grootmoeders wijze’. Ook de hoge aaibaarheidsfactor van konijn heeft een grote invloed op het verbruik, zeker bij gezinnen met kinderen.

DIS 1 (hypermarkten en grote supermarkten) blijft het belangrijkste aankoopkanaal, maar verliest marktaandeel ten voordele van hard discount, de buurtsupermarkten en de slager....

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent