Startpagina Paarden

Nieuwe voorzitter van het Friese Paard België

Sinds anderhalf jaar is de goedlachse vijftiger Marc de Laet uit Halle - na een moeilijke periode in het stamboek - de nieuwe voorzitter geworden. Zelf is hij een gedreven liefhebber. Bij hem thuis staan er 7 Friese Paarden op stal, waaronder 5 merries en 2 hengstveulens. En wat doet hij met zijn paarden? “Hoofdzakelijk wandelen en mennen.”

Leestijd : 1 min

Meedoen aan wedstrijden is niet zijn ding. Momenteel telt het stamboek zo’n 350 leden, die samen ongeveer 900 paarden hebben. Ook dit jaar worden er om en bij de 80 veulens verwacht.

Voor Marc is de viering van het 35-jarig bestaan in de maand augustus een hele uitdaging. Hij hoopt vooral dat ze in Ternat zal kunnen doorgaan. Maar in deze coronacrisis moet je voorzichtig zijn. Hij wou wel kwijt dat het stamboek voor deze feestviering een heuse verrassing in petto heeft. Wat deze verrassing inhoudt, wou hij ons niet verklappen. Over de laatste deelname aan Flanders Horse Expo in Gent was hij bijzonder positief. “We hebben heel veel nieuwe contacten gelegd. Dat deed deugd”, aldus de nieuwe voorzitter die het nog had over de werking van Jong BSFP, een groep jonge mensen die zich inzetten voor en met het Friese Paard. ‘Wie de jeugd heeft, bouwt aan de toekomst’, is van alle tijden.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal

Paarden In de trekpaardenwereld zijn het meestal dezelfde stallen die de voorpagina’s inpalmen. Daarom is het goed dat we eens een bezoek brengen aan de minder bekende fokkers, die toch in stilte onversaagd proberen te fokken volgens hun eigen manier van denken en doen. Zo kwamen we terecht bij dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal, dicht bij Oudenaarde.
Meer artikelen bekijken