Startpagina Paarden

Trekpaardenfan Walter Oorts uit Pulderbos

Zoals de meeste trekpaardenliefhebbers heeft Walter Oorts (1962) 0de liefde voor de paarden meegekregen van thuis. Zelf heeft hij nog met de paarden geploegd en het veld bewerkt. Twintig jaar geleden kocht hij bij Luc Imschoot zijn eerste merrie, de driejarige Marcopia van de Gavers, waarmee hij meteen is beginnen kweken.

Leestijd : 1 min

Daarop volgde van bij Eugeen Vergauwen uit Bazel-Waas, de 18 maanden oude Bernadette van ’t Camillenhof, bekende stal waar de hengsten Buffalo en Baron van ’t Camillenhof geboren zijn. Nu staan er in Pulderbos zes volwassen merries en een jaarling. Naast Bernadette zijn er de zelfgefokte merries: Julie, Babette, Nelly en Lilla van de Kerkeveldhoeve, alsook Dulva van ’t Dorp. We mogen de jaarling Noor van de Kerkeveldhoeve niet vergeten. Zijn paarden lopen winter en zomer zoveel mogelijk buiten.

En wat doet Walter met zijn paarden? “Kweken, dagtochten, driedaagse, ploegdagen, processies, paardenzegeningen, kortom alle weekends met ‘Het Aangespannen Trekpaard’ op trot. Met ne zotte kop zijn we eens gestart met de pyramide, zoals Louis Van de Vijver, maar dat heeft niet lang geduurd”, aldus Walter. Verder neemt hij deel aan prijskampen: Nijlen, Alden-Biesen, Alken, Pulderbos, Brussel, Oosteeklo en Wiekevorst. Daarvoor heeft hij onlangs de cursus vlechten van manen en staart gevolgd. “Ik vind het een interessante hobby, want beroepsmatig run ik een tuin- en hobbycenter in Pulderbos.”

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Meer artikelen bekijken