Startpagina Paarden

Trekpaardenfan Walter Oorts uit Pulderbos

Zoals de meeste trekpaardenliefhebbers heeft Walter Oorts (1962) 0de liefde voor de paarden meegekregen van thuis. Zelf heeft hij nog met de paarden geploegd en het veld bewerkt. Twintig jaar geleden kocht hij bij Luc Imschoot zijn eerste merrie, de driejarige Marcopia van de Gavers, waarmee hij meteen is beginnen kweken.

Leestijd : 1 min

Daarop volgde van bij Eugeen Vergauwen uit Bazel-Waas, de 18 maanden oude Bernadette van ’t Camillenhof, bekende stal waar de hengsten Buffalo en Baron van ’t Camillenhof geboren zijn. Nu staan er in Pulderbos zes volwassen merries en een jaarling. Naast Bernadette zijn er de zelfgefokte merries: Julie, Babette, Nelly en Lilla van de Kerkeveldhoeve, alsook Dulva van ’t Dorp. We mogen de jaarling Noor van de Kerkeveldhoeve niet vergeten. Zijn paarden lopen winter en zomer zoveel mogelijk buiten.

En wat doet Walter met zijn paarden? “Kweken, dagtochten, driedaagse, ploegdagen, processies, paardenzegeningen, kortom alle weekends met ‘Het Aangespannen Trekpaard’ op trot. Met ne zotte kop zijn we eens gestart met de pyramide, zoals Louis Van de Vijver, maar dat heeft niet lang geduurd”, aldus Walter. Verder neemt hij deel aan prijskampen: Nijlen, Alden-Biesen, Alken, Pulderbos, Brussel, Oosteeklo en Wiekevorst. Daarvoor heeft hij onlangs de cursus vlechten van manen en staart gevolgd. “Ik vind het een interessante hobby, want beroepsmatig run ik een tuin- en hobbycenter in Pulderbos.”

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Louter uitblinkers, maar wie gaat dit jaar met de oppergaai aan de haal?

Paarden Het Europese Kampioenschap eind augustus in Milaan bracht misschien niet helemaal wat ervan verwacht werd, maar gelukkig zijn er in de springsport vele andere grote evenementen en daar waren de Belgische paarden wel op de afspraak. Zeges van Aken tot Zuidwolde, van Vancouver tot Sydney. Ook in 2023 regen de Belgische paarden de hoogtepunten aaneen. Tien van hen sprongen zich dermate in de kijker dat ze een nominatie voor het ‘Paard van het Jaar’ in de wacht sleepten.
Meer artikelen bekijken