Startpagina Bedrijfsnieuws

DeLaval levert 500ste OptiDuo uit

DeLaval heeft haar 500ste OptiDuo voeraanschuifrobot afgeleverd bij zijn nieuwe eigenaar vlak bij de Nederlandse grens in Duitsland.

Leestijd : 1 min

OptiDuo is verkrijgbaar in de meeste Europese landen sinds de tweede helft van 2018. De technologie met vijzel verplaatst niet alleen het voer terug naar de koeien, maar ververst het ook. Omdat het voer niet samengedrukt wordt, blijft het luchtiger en smakelijker voor de koeien, wat de voeropname en het koeverkeer extra stimuleert.

“Ik wil dat ook de niet-dominante dieren altijd over vers voer beschikken”, zegt de nieuwe eigenaar Sebastiaan Göke. “Bovendien gaat OptiDuo zorgen voor minder voerresten, minder sorteren aan het voerhek, een hogere ruwvoeropname en een hogere productie”.

“Voeren op de juiste manier is volgens DeLaval een essentieel ingrediënt voor de levensduurverlenging”, aldus productspecialist Ludo Bols.

Een bijkomend voordeel is dat de koe ‘s morgens, ‘s middags en ‘s nachts hetzelfde voer opneemt, wat de pensstabiliteit ten goede komt. Resultaat is dat koeien meer drogestof opnemen uit ruwvoer, gezonder zijn en meer melk produceren.

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken