Startpagina Actueel

John Deere Operations Centre voegt een bedrijf per week toe

Moderne landbouw- en loonbedrijven moeten grote hoeveelheden gegevens beheren. Via het John Deere Operations Centre worden allerhande gegevens uitgewisseld. Op dit moment zijn er 168 externe partners met hun oplossingen aangesloten en de afgelopen 12 maanden is er gemiddeld één bedrijf per week toegevoegd.

Leestijd : 2 min

Via het John Deere Operations Centre kunnen niet alleen documentatie en John Deere machinegegevens via de cloud worden uitgewisseld, maar ook gegevens van externe toepassingen (bijvoorbeeld veldkaarten en weerstations) of van apparatuur van concurrenten. Ook kunnen er eenvoudig extra functies in het Operations Centre worden opgenomen, net zoals bij gebruik van een app store.

Meer toepassingen

Landbouwers geven er de voorkeur aan hun bedrijfs- en machinegegevens via zo weinig mogelijk verschillende software-oplossingen en web portals te beheren; ze willen een overzicht van al hun informatie en directe toegang tot hun bestanden. Het John Deere Operations Centre bevindt zich in de cloud en is ideaal voor dit doel. Met de MyOperations-app kunnen gebruikers al hun handelingen en bewerkingen overal bekijken, beheren en analyseren. Bovendien zijn het Operations Centre en de MyOperations-app gratis.

Tegelijkertijd neemt het aantal toepassingen dat kan worden gebruikt, steeds verder toe. Met het recentelijk gelanceerde DataConnect kunnen bijvoorbeeld ook gegevens van machines van andere merken via de cloud worden verzonden. Verder zijn er agronomische gegevens op grotere schaal beschikbaar, aangezien steeds meer software-oplossingen van andere leveranciers (veldkaarten, weerstations, enz.) met het John Deere Operations Centre worden verbonden.

Op dit moment zijn er 168 externe partners met hun oplossingen aangesloten en de afgelopen 12 maanden is er gemiddeld één bedrijf per week toegevoegd. Hiermee hebben klanten toegang tot het grootste digitale ecosysteem binnen de landbouwindustrie. Alle aangeboden oplossingen staan samen met de landen waaruit de aangesloten bedrijven afkomstig zijn, in het Operations Centre aangegeven onder het kopje 'More Tools' en gebruikers hebben hiertoe eenvoudig toegang via hun account.

Om deze ontwikkelingen te kunnen blijven aanbieden, heeft John Deere recentelijk zijn tweede ontwikkelaarsconferentie in Europa gehouden. Er waren deze keer 121 bedrijven uit de landbouwsector vertegenwoordigd, een toename van 83 ten opzichte van het jaar ervoor. De verkooppartners van John Deere waren ook aanwezig om meer te leren over de digitale oplossingen en klantondersteuningsprocessen van de deelnemende bedrijven.

Privacy respecteren

Naarmate het Operations Centre-netwerk zich uitbreidt, groeit er een open ecosysteem dat kan worden gebruikt door landbouw- en loonbedrijven die verschillende merken inzetten. Klanten beslissen zelf of en met welk van de aangesloten bedrijven zij hun informatie vanuit het Operations Centre willen delen. Eigenaarschap van gegevens en beheer van toegangsrechten zijn in handen van de klant en er is uitdrukkelijke toestemming van hem nodig voor het gebruik hiervan.

John Deere

Lees ook in Actueel

Prijs van sojabonen is terug stijgend

Economie In Brazilië is intussen 60% van de sojabonen geoogst. Als de lagere productievoorspelling van het Conab er uitkomt en als de Chinezen terug meer importeren, dan lijkt er nog weinig ruimte voor prijsdaling.
Meer artikelen bekijken