Kärcher zet in op snoerloze toekomst

Kärcher vond de hogedrukreiniger uit in 1950 en optimaliseerde het apparaat en het systeem tot nu.
Kärcher vond de hogedrukreiniger uit in 1950 en optimaliseerde het apparaat en het systeem tot nu. - Foto: Kärcher

Wie in deze coronatijden zijn tuin of zijn huis eens grondig onder handen wil nemen, zal waarschijnlijk wel eens gevloekt hebben op het snoer. Dit is verleden tijd als je kiest voor een apparaat op accu. Ook Kärcher ziet toekomst in accu-apparaten. Eind vorig jaar presenteerde het familiebedrijf, gesticht door Alfred Kärcher, maar liefst 40 toestellen die een accu vereisen voor zijn werking: van gereedschap voor tuin- en groenonderhoud, tot gereedschap voor het reiniging van bouwplaatsen, heggenscharen en nat- en droogzuigers. Zowel voor hobbytuiniers en professionele gebruikers biedt de firma een aantal innovaties.

CEO Hartmut Jenner is trots: “We bieden onze klanten een uitstekende technologie waarin onze meer dan 30 jaar lange ervaring en deskundigheid op het gebied van accu’s geïntegreerd is.” Hij is ervan overtuigd dat accuapparaten steeds belangrijker zullen worden in het huishouden, maar ook in het professionele leven. Voordelen zijn dat kabels af- en oprollen en een contactdoos in de buurt zoeken verleden tijd is en mensen vrij kunnen bewegen met het toestel. Uit een studie van Kärcher bleek bovendien dat 82% van de bevraagden een accu-apparaat voor de tuin wou aankopen.

Handig, met lcd-scherm

De batterij is een lithium-ionbatterij, die handig is in gebruik en gebruikt kan worden bij toestellen met hetzelfde accuplatform. Met behulp van ‘Real Time Technology’ kunnen gebruikers via een lcd-scherm steeds in het oog houden wat het batterijniveau is van de 18V- of 36V-batterij. Verder kan je er in minuten aflezen wat de resterende oplaadduur is en hoe lang ze nog met de accu kunnen werken voor het weer opgeladen moet worden. Andere voordelen, waar Kärcher op voorziet, is dat de accu waterbestendig (klasse IPX5) is wanneer deze in het toestel is bevestigd, dat ze beschermd is tegen stof en door de sterke kunststof heel goed tegen schokken en stoten kan. “Interessant is ook de slimme celmonitoring, die beschermt tegen overbelasting, oververhitting en diepontlading. Als een apparaat langere tijd niet gebruikt wordt, zorgt de procesgestuurde, automatische opslagmodus van de Battery Power-accu's voor een lange levensduur van de cellen”, klinkt het bij Kärcher.

Uitgelicht: de accu-hogedrukreiniger

Kärcher staat al ver in de technologie rond hogedrukreinigers. Het bedrijf vond het ding uit in 1950 en optimaliseerde het apparaat en het systeem tot nu. Hogedrukreinigers kunnen in het dagelijkse leven van een landbouwer een nuttig gereedschap zijn, bijvoorbeeld bij het uitkuisen van je stallen of het schoonspuiten van je tractor. De accu-hogedrukreiniger, een koudwaterapparaat, HD 4/11 C Bp kan een handige tool zijn in het landbouwbedrijf. Met de meegeleverde aanzuigslang kan het apparaat zelfvoorzienend werken bij aanwezigheid van bijvoorbeeld een watertank. Een voordeel aan het toestel is dat het is uitgerust met een EASY!Force-hogedrukpistool, waarbij de gebruiker na inschakelen geen kracht meer moet zetten en de vingers niet verkrampen. Met 2 36 V accu’s kan de gebruiker het toestel in eco!efficiency-modus maximaal 30 minuten gebruiken. “Met een werkdruk van 110 bar en een wateropbrengst van 400 l/h ligt de reinigingscapaciteit van het circa 35 kg zware apparaat op het niveau van hogedrukreinigers van vergelijkbare grootte met snoer”, klinkt het bij Kärcher.

Marlies Vleugels

Meest recent

Meest recent