Startpagina Paarden

Filip De Schutter met zijn Ardenners

“Filip De Schutter, dat is die met zijn pony’s”, zeggen ze bij het Aangespannen Trekpaard, maar ze beseffen niet dat hij rijdt met twee sterke Ardenner trekpaarden: Lies en Lot van de Venhoeve.

Leestijd : 1 min

Twintig jaar geleden kreeg Filip (°1960) van zijn kameraden, broers en zusters in een zotte bui een Ardenner trekpaard als cadeau. Zomaar, afgesproken tijdens een gezellig feest. En hij is er nog dankbaar om, want sindsdien beleeft hij veel vreugde aan zijn Lies en Lot. Zo doet hij mee aan ploegdagen, culteren, stoeten, driedaagse, dagtochten, rijden onder het zadel, in de koets, zelfs voetballen met paarden … Kortom, na de coronatijd hoopt hij er weer elke week met zijn paarden op uit te trekken. Ondertussen kijkt hij uit naar zijn pensioen om nog meer tijd vrij te hebben voor zijn paarden. En wat de Ardenners betreft: Filip is bijzonder positief. Het zijn trekpaarden met zuiver beenwerk, sterke hoeven, gewillig, gemakkelijk en met een sterk karakter. En ze werken graag. Verder runt hij in Pulderbos een landbouwbedrijft met melkvee. Over zijn nieuw veulen is hij duidelijk: “Dat gaat hier nooit van den hof.”

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Paarden op de weide: veel lof maar sterk onderschat

Paarden Voor elke paardenhouder is het je van het als het weideseizoen aanbreekt. Trouwens, wie ziet niet graag grazende paarden in alle vrijheid evolueren op de weide? Er is nochtans een keerzijde aan de medaille: in veel gevallen – gebrek aan weiland indachtig – krijgt het gras de genadeslag alvorens de groei echt van start gaat!
Meer artikelen bekijken