Startpagina Actueel

Onveranderde, hoge Belgapomprijs

Belgapom deed op vrijdag 2 juni volgende prijsnoteringen:

Leestijd : 1 min

De Belgapomprijs voor Bintje, en Fontane bedraagt 25,00 euro/100 kg (BTW excl.) of 26,50 euro/100 kg (BTW incl), een prijs die al weken dezelfde is. De marktstemming is stabiel, met een aanbod dat gelijk is aan de vraag. Dit geldt ook voor het ras Challenger waarvan de prijsnotering sinds vorige week ligt op 26,00 euro/100 kg (BTW excl.) of 27,56 euro/100 kg (BTW incl).

De Belgapomprijs is de meest gehanteerde prijs waargenomen op de vorige werkdag voor respectievelijk machinegerooide aardappelen van Bintje, Fontane of Challenger voor verwerking tot diepgevroren aardappelproducten, veldgewas 35 mm+, frietgeschikt, af producent, los op wagen, voor onmiddellijke levering/ophaling.

De Belgapomprijs en de waarneming voor andere rassen worden vastgesteld door een commissie met 4 vertegenwoordigers uit de sectie verwerking en 4 vertegenwoordigers uit de sectie handel van Belgapom.

Lees ook in Actueel

Milde melkaanvoer in Europa

Economie Raf Beyers, adviseur bedrijfsontwikkeling en risk management bij United Experts, overliep op 20 maart met ons de financiële wereldsituatie en de internationale zuivelmarkten. De melkpoederprijzen gaan nog steeds in dalende lijn. Op de GDT-veiling werd 27% minder product verkocht dan vorig jaar.
Meer artikelen bekijken