Startpagina Paarden

Yarno Keppens, jongste fokker en menner

De bijna 20-jarige Yarno Keppens uit Zandbergen bij Geraardsbergen is de jongste fokker en menner in de Haflingerfokkerij. Eerst heeft hij als jonge snaak acht jaar paard gereden in een manege, tot hij van zijn ouders zijn eerste haflinger kreeg, de ruin Dark.

Leestijd : 1 min

Vrij vlug kreeg hij de smaak te pakken en kocht bij Bruno Ronsijn het hengstveulen Alfi van het Hof ten Beukenboom, nu 3 jaar. Momenteel staan er op Stal van den Boskant 5 haflingers: Dark en Alfi en zijn moeder Charon von Hafling, eveneens gekocht bij Bruno Ronsijn. Die heeft hem ook de liefde voor de Haflinger bijgebracht. Later kocht Yarno nog de nu 3-jarige Mika van de Wulfhoek. Het jongste veulen geboren op 1 mei, Stick van den Boskant (v. Sternblick – m. Charon von Hafling), is de laatste aanwinst.

En wat heeft Yarno voor ogen? Wekelijks trekt hij er met zijn een- of tweespan op uit of neemt hij deel aan geplande koetsentochten. Recreatief rijden en deelnemen aan de prijskampen: daarvoor kocht hij zijn haflingers en hij hoopt zijn stal nog uit te breiden. In de Haflingerfokkerij is er nood aan zulke jonge krachten als Yarno, vandaar dat hij warm onthaald wordt.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Grégory Wathelet lanceert België in de Wereldbeker

Paarden Het was op de tanden bijten op zondagnamiddag 4 november tijdens de wereldbekermanche jumping op Equita Lyon. Het publiek hoopte op een zege in eigen rangen van Julien Epaillard, maar Grégory Wathelet stak hem de loef af… met brio en met Bond, Jamesbond!
Meer artikelen bekijken