Startpagina Biolandbouw

Tienerdroom om biologisch te boeren uitgewerkt

Tijs Boelens is een man met een visie én een gefundeerde mening. Hij zet zich in voor het Boerenforum naast de noeste arbeid op zijn eigen biologisch bedrijf, de Groentelaar uit Pepingen nabij Halle.

In het Pajottenland telen Tijs en vennoot Sander Van Haver op 2 ha samen met seizoensarbeiders biologische groenten op een duurzame manier met veel aandacht voor smaak en versheid op het tempo van de seizoenen. Afzet verloopt via de korte keten via lokale handelaren, horeca, groentepaketten of een marktkraam.

De coronacrisis heeft nagenoeg geen invloed op zijn bedrijf. Dit komt omdat hij voor een ander landbouwmodel koos, dat door kleine veranderingen meer veerkracht bezit....

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Biolandbouw

Witloofwortels zijn sleutel tot bio-insecticide

Biolandbouw De bitterstoffen in witloof en cichorei geven de groenten hun herkenbare bittere smaak, maar vormen ook een natuurlijk afweermiddel tegen insecten. Vlaamse en Nederlandse wetenschappers onderzoeken nu of er een bio-insecticide te brouwen valt uit de reststromen van de wortels van deze groenten. “Dat zou niet alleen bijdragen aan een duurzamere landbouw, maar ook aan een efficiënter gebruik van onze landbouwgrondstoffen.”
Meer artikelen bekijken