Startpagina Vleesvee

Opnieuw export rundersperma naar China mogelijk

Naar aanleiding van een Chinees bezoek dat plaatsvond van 10 tot 14 januari jongstleden en dankzij de veelvuldige bilaterale contacten tussen de Belgische en de Chinese autoriteiten, zal het Chinees embargo voor rundersperma dat toegepast werd sinds de doorbraak van het Schmallenberg-virus in 2011 in de komende maanden opgeheven worden.

Er werd recent in Hertoginnedal immers een Memorandum of understanding (MoU) tussen China en België ondertekend. De volgende etappe in toepassing van deze MoU zal een Chinees inspectiebezoek zijn aan de inseminatiecentra in de loop van de komende maanden. Als dit positief is, zal het embargo effectief opgeheven worden.

Andere lidstaten hadden de opheffing van het embargo al verkregen. Dat is nu ook het geval voor België. Minister Borsus liet weten blij te zijn met deze nieuwe opportuniteit voor Belgische bedrijven die actief zijn in de export van...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken