Startpagina kleinvee

Dierenwelzijn controleert voortaan ook professionele konijnenhouders met parkhuisvesting

Bedrijven met konijnen in parkhuisvesting zullen voortaan ook door de dienst Dierenwelzijn worden gecontroleerd. Dat zegt minister Ben Weyts (N-VA), bevoegd voor dierenwelzijn.

Leestijd : 1 min

In het kader van een protocol tussen het FAVV en de dienst Dierenwelzijn gebeuren de routinecontroles bij de houders van de nertsdieren door het FAVV. Verleden jaar werden 28 controles gehouden bij niet-professionele konijnenhouders. Er werden 66 overtredingen vastgesteld, waarbij 11 processen-verbaal werden opgemaakt.

Dat blijkt uit cijfers van Ben Weyts (N-VA), minister van Dierenwelzijn, die werden opvraagd door Vlaams parlementslid Gwenny De Vroe (Open VLD). De voorbije 2 jaren hadden door de dienst Dierenwelzijn geen controles plaats bij professionele konijnenhouders.

Sinds enkele jaren heeft Vlaanderen voluit gekozen voor parkhuishouding. “Ik heb de dienst Dierenwelzijn intussen gevraagd om ook bedrijven met konijnen in parkhuisvesting in het controleplan op te nemen”, stelt Vlaams minister Ben Weyts.

Lieven Vancoillie

Lees ook in kleinvee

Geitenstal uitgebrand in Bever, twintigtal dieren omgekomen

kleinvee In het Vlaams-Brabantse Bever heeft in de nacht van 26 juni een zware brand gewoed in een boerderij. Daarbij brandde een geitenstal volledig uit. Een 250-tal dieren konden gered worden, maar een twintigtal anderen bleven in de brand. Dat melden de hulpdiensten.
Meer artikelen bekijken