Startpagina Paarden

Vlaamse paarden in Heilig Bloedprocessie

De Brugse Heilig Bloedprocessie lokte 30.000 bezoekers. Het Vlaams Paard was opnieuw aanwezig en figureerde als kruisvaarder.

Leestijd : 1 min

De deelnemers voelden zich als echte kruisvaarders die de hitte van de woestijn rond Jeruzalem moesten trotseren, net zoals in die tijd. Het was puffen en zweten op ‘Brugges schoonste dag’.

Gelukkig was er op deze snikhete dag voldoende drankbedeling om zowel de 1.700 figuranten als de vele paarden en andere dieren een deugddoende verfrissing aan te bieden. Het Vlaams Paard was aanwezig met 11 kruisvaarders en met 7 palfreniers (ridderknapen). Er waren opnieuw een aantal nieuwe ruiters aanwezig, maar ook voor hen verliep het uitstekend.

B.L.

Lees ook in Paarden

De fokkers belonen voor hun expertise

Paarden Begin vorig jaar wenste Landbouwleven een fijn 2022 toe aan Jan De Boitselier, manager van PaardenPunt Vlaanderen en paardenman pur sang. ‘Eigenlijk moeten we echt iets gaan doen om onze springpaardenfokkers te belonen voor hun inzet’, vernamen we toen. Dat werd dan vervolgd in april 2022, met de voorstelling van de Belgian Breeders Bonus.
Meer artikelen bekijken