Startpagina Paarden

Paul Van Steenberghe kiest voor Vlaamse Paarden

Vanaf zijn vijftiende is Paul Van Steenberghe (°1972) uit Sint-Lievens-Esse gebeten door de paardenmicrobe. Na veel zagen en zeuren kreeg hij van zijn ouders zijn eerste paard: een warmbloedmerrie (v. Flügel van la Roche) waarmee hij verschillende jaren gefokt heeft.

Leestijd : 1 min

Jaren later richtte hij zijn pijlen op het Belgisch Trekpaard om uiteindelijk 5 jaar geleden terecht te komen bij het Vlaams Paard. Zo staan er momenteel 6 Vlaamse Paarden in Herzele: twee merries met veulen (Noblesse van het Mezenhof en Oase van Stal Coen), een ruin en een driejarige zelfgefokte hengst. Waarom kiest Paul voor het Vlaamse Paard? “Omdat ze groot zijn, zacht van karakter, betrouwbaar, eerlijk, sterk en met zuivere benen, anders dan bij het trekpaard.”

Zijn keuze voor het Vlaams Paard werd gestimuleerd door vriend en hengstenhouder Filip Cornelis uit Balegem. De twee veulens (Adeline en Amedee van de Merenhoek) hebben trouwens als vader Quattro ter Bracht, de goedgekeurde hengst van Filip. En wat doet hij met zijn paarden? “Zoveel mogelijk rijden onder het zadel en eropuit trekken met de koets, alsook deelnemen aan stoeten en manifestaties.” Dit dient echter te gebeuren in zijn vrije tijd, want beroepsmatig is Paul zelfstandige schrijnwerker en daarmee heeft hij al meer dan zijn handen vol.

Bernard Lenaerts

Lees ook in Paarden

Dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal

Paarden In de trekpaardenwereld zijn het meestal dezelfde stallen die de voorpagina’s inpalmen. Daarom is het goed dat we eens een bezoek brengen aan de minder bekende fokkers, die toch in stilte onversaagd proberen te fokken volgens hun eigen manier van denken en doen. Zo kwamen we terecht bij dierenarts Cyr De Bourdeaud’huy in Maarkedal, dicht bij Oudenaarde.
Meer artikelen bekijken