Belgische voedingsindustrie ziet omzet met 30% dalen door coronacrisis

De sector hoopt in 2021 en 2022 werk te kunnen maken van het herstel.
De sector hoopt in 2021 en 2022 werk te kunnen maken van het herstel. - Foto: LV

"We zijn snel erkend als essentiële sector die kon blijven doorwerken, maar toch zijn ook wij sterk geïmpacteerd", zegt Bart Buysse, de CEO van Fevia.

De omzetdaling met 30% wordt in de eerste plaats toegeschreven aan de sluiting van de horeca en foodservice en de daling van de export. Bovendien gingen ook de kosten de hoogte in, onder meer door investeringen in voorzorgsmaatregelen en beschermingsmateriaal. Vaak werden die kosten niet doorgerekend.

Daardoor kampt vandaag een op de drie voedingsbedrijven met...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Lees elke maand gratis 3 artikelen
Ik registreer mij

Ik ben abonnee op Landbouwleven


Ik ben al geregistreerd
Log in

Ik registreer mij
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent