Startpagina Bedrijfsnieuws

Greenyard mikt op financiële gezondheid

De Belgische groenten- en fruitreus Greenyard is op weg om weer financieel gezond te worden. Dat zegt het bedrijf naar aanleiding van de publicatie van de jaarresultaten.

Leestijd : 1 min

In het voorbije gebroken boekjaar, dat afliep eind maart, was de groep goed voor een omzet van 4,061 miljard euro, of een stijging met 3,8 %. Fresh (vers) was goed voor 3,263 miljard euro (+2,3 %), terwijl long fresh (diepvries en inmaak) goed was voor 797,6 miljoen euro: een stijging met meer dan 10 %.

De aangepast ebitda-winst (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) bedroeg 95,7 miljoen euro. Dat is aan de bovenkant van de aangekondigde vork. Netto maakt Greenyard wel nog steeds verlies: 68 miljoen euro, tegenover een verlies van 192 miljoen euro een jaar eerder.

Voor het huidige boekjaar mikt de groenten- en fruitgroep op een aangepaste ebitda van 100 à 105 miljoen euro. “Greenyard is op weg om weer financieel gezond te worden en zal klaar zijn voor duurzame groei”, aldus co-CEO Marc Zwaaneveld in een toelichting bij de resultaten.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Milcobel kondigt reorganisatie aan

Bedrijfsnieuws Op een Bijzondere Ondernemingsraad kondigde zuivelcoöperatie Milcobel de intentie aan om haar organisatie de komende maanden te hervormen om het bedrijf efficiënter en weerbaarder te maken voor de toekomst.
Meer artikelen bekijken