Startpagina Bedrijfsnieuws

Greenyard mikt op financiële gezondheid

De Belgische groenten- en fruitreus Greenyard is op weg om weer financieel gezond te worden. Dat zegt het bedrijf naar aanleiding van de publicatie van de jaarresultaten.

Leestijd : 1 min

In het voorbije gebroken boekjaar, dat afliep eind maart, was de groep goed voor een omzet van 4,061 miljard euro, of een stijging met 3,8 %. Fresh (vers) was goed voor 3,263 miljard euro (+2,3 %), terwijl long fresh (diepvries en inmaak) goed was voor 797,6 miljoen euro: een stijging met meer dan 10 %.

De aangepast ebitda-winst (winst voor interesten, belastingen, afschrijvingen en waardeverminderingen) bedroeg 95,7 miljoen euro. Dat is aan de bovenkant van de aangekondigde vork. Netto maakt Greenyard wel nog steeds verlies: 68 miljoen euro, tegenover een verlies van 192 miljoen euro een jaar eerder.

Voor het huidige boekjaar mikt de groenten- en fruitgroep op een aangepaste ebitda van 100 à 105 miljoen euro. “Greenyard is op weg om weer financieel gezond te worden en zal klaar zijn voor duurzame groei”, aldus co-CEO Marc Zwaaneveld in een toelichting bij de resultaten.

Belga

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken