Meer gevogelte, maar helft geconsumeerd vlees in België is afkomstig van varkens

Het consumptiepatroon van de Belg is aan het wijzigen: er wordt evenveel of zelfs meer gevogelte dan rundvlees gegeten.
Het consumptiepatroon van de Belg is aan het wijzigen: er wordt evenveel of zelfs meer gevogelte dan rundvlees gegeten. - Foto: Pixabay

De totale nettoproductie is in 2019 met bijna 4 % gedaald, en is de laagste sinds 2010. Deze daling van de nettoproductie heeft betrekking op de meeste diersoorten: voor runderen -4,9 %, voor varkens - 3,2  %, voor schapen/geiten -3,1 %, voor paarden -7,4  % en voor pluimvee -4,6 %. Deze daling van de nettoproductie wordt gecompenseerd door een daling van de export.

De export van vlees is in 2019 gedaald ten opzichte van 2018 voor alle diersoorten (-6,7 % in totaal). Het...

Dit artikel is voor abonnees

Registreer u gratis om meer artikels per maand te genieten

Ik wil meer artikel lezen
Ik profiteer ervan
Ik ben abonnee en
heb een account
ik meld mij aan
Ik ben abonnee en
ik wil Landbouwleven online lezen
Ik schrijf mij in

Meest recent

Meest recent