Burger King wil vlees van koeien met minder methaanuitstoot
De hamburgerketen Burger King wil de methaanuitstoot van koeien verminderen door toeleveranciers te vragen het rantsoen aan te passen. Door landbouwers 100 gram citroengras aan het rantsoen toe te voegen, zouden de dieren minder boeren en winden laten, met 33% minder methaanuitstoot tot gevolg. De vraag is of het Amerikaanse bedrijf bereid is landbouwers een premie te geven voor de extra gemaakte kosten.

Het bedrijf belooft alvast de hogere kostprijs niet door te berekenen aan de consument. De methaanuitstoot van de veehouderij is goed voor een betrekkelijk groot deel van de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd. Runderen stoten het meest uit. Burger King behoort met circa 19.000 vestigingen en de bekende rundvleesburger Whopper tot de grootste fastfoodketens wereldwijd. In 2017 betrad de keten de Belgische markt, waar het nu 35 restaurants telt. Het heeft dezelfde eigenaar als Quick.
Het bedrijf...
Dit artikel is alleen voor abonnees
U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt
Al abonnee of geregistreerd?
Log in of Activeer uw abonnement