Startpagina Bedrijfsnieuws

Danone investeert 100 miljoen in gespecialiseerde voeding China

Danone investeert 100 miljoen euro in diverse Chinese projecten. De investering omvat onder meer een onderzoekscentrum in Shanghai dat het bedrijf in staat moet stellen meer gespecialiseerde voeding aan te bieden. Ook koopt Danone het bedrijf Murray Goulborn Dairy in Qingdao, een fabriek die babyvoeding op basis van melk maakt.

Leestijd : 2 min

Het onderzoekscentrum richt zich op het imiteren van borstvoeding en het bijdragen aan een gezond darmsysteem. Binnen het centrum komt volgens Danone kennis van universiteiten, de overheid, de medische sector en het bedrijfsleven samen. De plannen dragen volgens de Franse onderneming bij aan het "Healthy China 2030"-plan van de Chinese overheid, gericht op de bevordering van de volksgezondheid. De investering ondersteunt een productiesite voor medische voeding van Danone in de provincie Jiangsu (Oostkust).

Véronique Penchienati-Bosetta, uitvoerend vice-president gespecialiseerde voeding, wijst er in een verklaring op dat Danone al 30 jaar actief is in China. “De investering onderschrijft weer Danone’s geloof in het potentieel van de markt voor babyvoeding en medische voeding in China, en de kracht van voeding om gezondheid te bevorderen.”

Danone’s investering volgt op een reeks positieve en minder positieve evoluties voor het bedrijf in China. Ruim 10 jaar werkte het binnen een joint-venture samen met een Chinees bedrijf, Wahaha. De Chinese partner liet producten onder de merknaam Wahaha maken in andere fabrieken die buiten de joint-venture vielen. Over de vraag of het gebruik van de merknaam nu wel of niet louter tot de joint-venture behoorde, ontstond een conflict. De Chinese partner vond ook dat Danone te weinig inzette op groei in China.

Danone probeerde de Chinese partner uit te kopen, wat uiteindelijk niet lukte. Danone verliet uiteindelijk de joint-venture om volledig haar eigen plan te kunnen trekken.

Jan Cees Bron

Lees ook in Bedrijfsnieuws

Meer artikelen bekijken