Startpagina Libramont 2020

Broers Cocquyt op De Mahoney: ‘Gedeelde passie voor topkoeien versterkt familieband’

De afgelasting van de Foire de Libramont is voor liefhebbers van veeprijskampen ook een streep door de rekening. “Zonder overdrijven is de grote passie voor ons vleesvee wat ons op het bedrijf bindt”, zeggen de broers Tiemen (33) en Jarich (30) Cocquyt van De Mahoney. Ze krijgen in hun activiteiten nog de volle steun van vader Marc en moeder Christa Loyson.

Het zou in de laatste week voor Libramont nog drukker en stressvoller zijn dan anders. Maar dat is het nu niet, omwille van de afgelasting door corona. “We missen wel die veeprijskampen. Niet alleen de wedstrijden en de competitie zelf, maar vooral ook de sfeer die rond zo’n topevenement hangt”, zegt Tiemen.

“Mijn broer Jarich was vroeger in de aanloop nog meer gestresseerd. Maar we kijken beiden ernaar uit om weer aan wedstrijden deel te nemen. Die prijskampen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Libramont 2020

De Libramont-beurs, dé plek voor ontmoetingen

Libramont 2020 In Libramont gaat Jean-Pierre Ruelle nooit onopgemerkt voorbij. Groot van gestalte, camera in de hand, lenzen aan zijn riem... Al 20 jaar lang trekt de Bastenakenaar - overigens een liefhebber van lekker eten en goede wijn - de beurs door om mensen en mooie momenten vast te leggen. Door zijn ervaring en open blik leerde hij de sector in de loop der jaren begrijpen. Hij vertelt ons hoe zijn beeld op de landbouw is veranderd.
Meer artikelen bekijken