De Libramont-beurs, dé plek voor ontmoetingen

Libramont 2020

In Libramont gaat Jean-Pierre Ruelle nooit onopgemerkt voorbij. Groot van gestalte, camera in de hand, lenzen aan zijn riem... Al 20 jaar lang trekt de Bastenakenaar - overigens een liefhebber van lekker eten en goede wijn - de beurs door om mensen en mooie momenten vast te leggen. Door zijn ervaring en open blik leerde hij de sector in de loop der jaren begrijpen. Hij vertelt ons hoe zijn beeld op de landbouw is veranderd.

Tiemen en Jarich Cocquyt met Gantoise de Mahoney, in prijskamp te Wulpen.

Broers Cocquyt op De Mahoney: ‘Gedeelde passie voor topkoeien versterkt familieband’

Libramont 2020

De afgelasting van de Foire de Libramont is voor liefhebbers van veeprijskampen ook een streep door de rekening. “Zonder overdrijven is de grote passie voor ons vleesvee wat ons op het bedrijf bindt”, zeggen de broers Tiemen (33) en Jarich (30) Cocquyt van De Mahoney. Ze krijgen in hun activiteiten nog de volle steun van vader Marc en moeder Christa Loyson.

Claas heeft ‘rupsennieuws’ bij de Axion 900 en Xerion serie voor 2020 en ‘AdBlue-nieuws’ bij de Arion 500/600 en Axion 800.

Slechts kleine vertraging op uitlevering nieuwe tractoren

Libramont 2020

Eind vorig jaar, hoofdzakelijk tijdens de Agritechnicabeurs, werden er voor 2020 heel wat nieuwe tractormodellen aangekondigd. We zijn ondertussen ruim een half jaar verder, maar ondervinden ook de gevolgen van de coronacrisis. Daarom deden we eens een rondvraag hoe het zit met de uitlevering van de introducties.