Startpagina Vleesvee

Boeren lanceren nieuw concept voor biovlees

Een kleine groep biologische vleesveehouders uit de provincie Luxemburg heeft een coöperatie opgericht voor de afzet van hun vlees: Sainbiooz. Met eerlijk en lokaal vlees hopen de boeren meer geld te verdienen. De producten liggen in de supermarktketen Okay, terwijl wordt gesproken met slagers en anders supermarkten.

Het is een beetje als het kleine Gallische dorp in Asterix & Obelix. In een wereld waarin de grootwarenhuizen en voedingsconcerns steeds groter worden richten 5 veehouders en een bevriende partij een eigen coöperatie voor de afzet van vlees op. De landbouwers houden de rassen Limousine, Blonde d’Aquitaine, Parthenaise, Rouges des Prés en Charolais. Het leveren dus een beperkt maar wel zeer divers aanbod. “Kwaliteit gaat zeker boven kwantiteit”, zegt woordvoerder Cynthia Neuprez. “Mooie producten van mooie bedrijven. Het vlees hoeft...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Vleesvee

Thuisverbruik van vlees en gevogelte steeg licht in 2023

Vleesvee Het thuisverbruik van vers en bevroren vlees en gevogelte steeg in 2023 met 1% tot 27,7 kg per capita (per hoofd). Met dit volume haalt vlees en gevogelte een aandeel van 83% versus 13% voor vis, week- en schaaldieren en 4% voor eiwitrijke peulvruchten en plantaardige alternatieven voor vlees en vis.
Meer artikelen bekijken