Startpagina Actueel

Overgangsregeling Omgevingsvergunning verlengd

Het nieuwe loket voor omgevingsvergunningen (OMV) werkt nog niet naar behoren.

Leestijd : 1 min

Het Vlaams Parlement heeft daarom beslist dat de gemeenten nog tot 1 januari 2018 onder de huidige wetgeving kunnen blijven werken via het loket voor digitale bouwaanvragen (DBA).

In de gemeenten Dilsen-Stokkem, Herstappe, Langemark-Poelkapelle, Staden, Beersel en Diest is de omgevingsvergunning reeds van kracht. Deze gemeenten worden intensief ondersteund. De toepassing zal voortdurend verbeteren. De capaciteit wordt de komende maanden systematisch opgevoerd en verder afgestemd op de software van de lokale besturen.

Lees ook in Actueel

Nieuwe voorzitster Groene Kring bespreekt landbouwtoekomst met minister Brouns

Actueel Vlaams minister van Landbouw Jo Brouns (cd&v) heeft maandagnamiddag 22 april samen met Limburgs gedeputeerde voor Landbouw Inge Moors (cd&v) en de Tongerse schepen An Christiaens (cd&v) een bezoek gebracht aan het ouderlijke varkens- en akkerbouwbedrijf van Justine Arkens in Borgloon. De nieuwe voorzitter van Groene Kring, de grootste overkoepelende jongerenorganisatie in de Vlaamse land- en tuinbouwsector, had de 3 politici uitgenodigd om tijdens een rondleiding op het bedrijf te hebben over de toekomst van jonge boeren.
Meer artikelen bekijken