Startpagina Paarden

Wedstrijd jonge paarden te Lommel en Kieldrecht-Vrasene

De SBB-competitie voor jonge paarden is een competitie voor 4-, 5-, en 6-jarige paarden. Er zijn wedstrijden in de vijf Vlaamse LRV-provincies in dressuur en springen. De beste combinaties nemen het op 25 juni 2017 tegen elkaar op in de Nationale Finale in het Sentower Park te Opglabbeek. Van de voorbije wedstrijden te Lommel op donderdag 25 mei en te Kieldrecht-Vrasene op zondag 28 mei ll. zetten we de winnars op een rij.

Leestijd : 2 min

Lommel

Bij de zesjarige springpaarden bleven er te Lommel zes combinaties over in de barrage. Winnaar werd Johan Pleysier van (Wuustwezel) met Fabulous van het Eikehof. In de open reeks voor dressuur bij de zesjarigen won Lars van de Hoenderheide (Negro). In de LRV-reeks ging Nathalie Van Hemelrijck (LRV- Meise-Wolvertem) met Guapa de Apache (Apache) met de overwinning naar huis. Pieter Foets (Grote Brogel) was in de open reeks de gelukkige met Marieke van het Kolisbos (Special Agent Amour). Inge Deckx van LRV-Dessel trok in de LRV-reeks met haar zelf gefokte Miracle Messi (Sir Dono) aan het langste eind. Ten slotte werd in de open reeks voor vierjarigen de eerste plaats weggekaapt door Nick Van Laer (Langdorp) met Nymeia van Kinschot (Dream Boy).

Kieldrecht-Vrasene

LRV-Kieldrecht-Vrasene organiseerde haar wedstrijd op zondag 28 mei ll. Bij de zesjarige dressuurpaarden was de overwinning voor Nele Blindeman (Moerzeke) met Lotus van 't Spoor (Edjaz van 't Merelsnest). In de open reeks zesjarigen was de eerste plaats voor Gillis De Coninck met Asanto van het Trichethof. Nele Blindeman won voor de tweede maal de LRV-reeks voor vijfjarigen, deze keer met Holanda van 't Spoor (Chippendale). De tweede plaats was voor Ann De Ruyck van LRV Kalken met My Lady Van De Wafethoeve (v. Aaron) vóór clubgenote Evelien De Poorter met Meandro RH van 't Rid- dershof (v. Sir Donnerhall). In de open reeks was Sakina Van Dijck (Schriek) de beste met Harlekin. Bij de vierjarigen ging Jan Michiels (Denderwindeke) met No Limit van ’t Hulsthof met de overwinning lopen. Kelly Heyns was met Imagine JV (Everdale) de nummer één bij de vierjarigen. Bij de zesjarige springpaarden gingen elf combinaties naar de barrage na twee foutloze basisomlopen. De snelste was Ruben Lannoo van LRV-Pittem met Luka van de Hazahoeve (Cabrio van de Heffinck).

B.L.

Lees ook in Paarden

Louter uitblinkers, maar wie gaat dit jaar met de oppergaai aan de haal?

Paarden Het Europese Kampioenschap eind augustus in Milaan bracht misschien niet helemaal wat ervan verwacht werd, maar gelukkig zijn er in de springsport vele andere grote evenementen en daar waren de Belgische paarden wel op de afspraak. Zeges van Aken tot Zuidwolde, van Vancouver tot Sydney. Ook in 2023 regen de Belgische paarden de hoogtepunten aaneen. Tien van hen sprongen zich dermate in de kijker dat ze een nominatie voor het ‘Paard van het Jaar’ in de wacht sleepten.
Meer artikelen bekijken